OpdrættetHer kan du læse hvad formålet med vores opdræt er.
Vi mener at vi har noget vi kan bidrage til avlen med, men vores dyr er langt fra typiske for hobbyavlen man generelt ser inden for chinchillaer.
Selvom vi endnu ikke har prøvet at være på udstillinger, vil vores dyr som udgangspunkt ikke egne sig til dette, da de er for små, pæreformede og spidse i det.

Formålet med vores opdræt er:
At avle dyr med et godt temperament. Dvs. nysgerrige chinchillaer, der er trygge ved menneskelig kontakt, og er nemme at håndtere.
Chinchillaen er som udgangspunkt ikke et dyr der nyder at blive nusset og hygge, som mange andre dyr, og dette mener vi er en kvalitet man bør bibeholde hos chinchillaen, da det gør dem sjovere og mere interessante at have som kæledyr.

At avle chinchillaer med et så naturligt udseende som muligt.
Dvs. "pæreformede" chinchillaer. Det betyder at de har en stor rumpe (hofter), og bliver mere og mere spids frem mod hovedet. Snuden er relativt lang og spids i det.
Vi foretrækker en vægt på hanner mellem 500-600 gram og en vægt på hunner mellem 600-700 gram.

Der er pt. ingen avl der er målrettet mod specifikke mutationer.

Par
Når to dyr først har dannet par, skiller vi dem ikke igen, da vi er af den overbevisning, at dyr der er blevet glade for hinanden, ikke bør skifte partner, blot for at få nogle andre unger.
Ønskes der ikke længere unger på et par, kastreres hannen derfor.

Vores dyr er først og fremmest vores kæledyr, så der vil ikke komme over 8 dyr hjemme hos os (dvs. max 4 par), da dette er hvad vi føler er det maksimale antal chinchillaer vi kan have, hvis vi stadig skal kunne snakke med dem alle sammen.

Opdrættet generelt
Ungerne bliver ved deres forældre, til ungerne er fravænnet, og de er blevet selvstændige. Dette sker i en alder af 10-12 uger. Det er meget individuelt fra unge til unge, dog tager vi som udgangspunkt søskende fra samtidig.
Hannen tages fra et par dage før fødslen, så der ikke er mulighed for genparring, og så hunnen kan koncentrere sig 100 % om ungerne.
Efter 3-5 dage sættes hannen ind til hunnen og ungerne, så han kan hjælpe med at passe ungerne. Vi er af den overbevisning at det er sundest for ungerne at blive opfostret af begge forældre.Skulle man have lyst til at komme og hilse på, kan man ringe på 2618 6994 og høre hvornår vi har tid. Hvis man har lyst til at komme forbi, får man naturligvis lov at holde og pille ved nogen af dyrene. Ligeledes er man hjertelig velkommen til at tage kontakt, hvis man har nogle spørgsmål omkring pasning, pleje, foder, helbred osv, hvad angår chinchillaer.

Da jeg (Pia) har haft en del problemer med min e-mail, kan jeg desværre ikke kontaktes denne vej pt, men der kommer snart en mail her inde der kan skrives til.